Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Από "Νέο Δημόσιο Νοσοκομείο" μείναμε μόνο με "Κοινωνικό Ιατρείο"



"Ούτε ΕΣΠΑ ούτε ΞΕΣΠΑ. Μόνο ΤΕΣΠΑ (ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ)"
Τελικώς όλοι αυτοί που φώναζαν και αντιδρούσαν για την δημιουργία Νοσοκομείου στην Πρέβεζα με ΣΔΙΤ που είναι τώρα; Που είστε κύριοι τώρα που είναι η ώρα της ευθύνης; Γιατί κρύβεστε;

Το Νέο Νοσοκομείο της Λευκάδας εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ. Αυτή είναι η αλήθεια κύριοι. Για το νοσοκομείο της Πρέβεζας ούτε λέξη. 


Ούτε ΕΣΠΑ ούτε ΞΕΣΠΑ. Μόνο ΤΕΣΠΑ (ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ)


Η Πρέβεζα στον πάγκο για μια ακόμη φορά, λόγω του γεγονότος ότι κάποιοι επέλεξαν να κάνουν τότε  απλά στείρα αντιπολίτευση και τίποτα παραπάνω. Αν κύριοι τότε ή και τώρα φτιάχνατε Νέο (δημόσιο;) Νοσοκομείο, θα σας βγάζαμε το καπέλο και θα σας λέγαμε ότι είστε πρώτοι μάγκες. Τώρα όμως που το νέο νοσοκομείο πάει στην Λευκάδα, που κρύβεστε όλοι εσείς;

Η απόφαση ένταξης στο ΕΣΠΑ για το ΝΕΟ Νοσοκομείο της Λευκάδας λήφθηκε πριν μερικές μέρες. Την ίδια στιγμή μερικοί έπαιζαν παιχνίδια στην πλάτη των πολιτών της Πρέβεζας, λέγοντας ότι το νοσοκομείο θα γίνει στην Πρέβεζα. Γιατί;

Δείτε τι έλεγαν πριν μερικές μέρες για να μην μας δουλεύουν άλλο.

Ανάρτηση από epirus gate

Αίσθηση προκάλεσε την Τρίτη στα Γιάννενα η δήλωση του Υφυπουργού Υγείας κ. Τιμοσίδη σχετικά με το Νέο Νοσοκομείο Πρέβεζας: « Η ανέγερση του νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα έχει απεμπλακεί από τη διαδικασία του ΣΔΙΤ, θα γίνει οριστικά σε οικόπεδο που θα παραχωρήσει ο Δήμος και θα είναι ένα καθαρά Δημόσιο Νοσοκομείο που θα παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες Υγείας». «Οι πιέσεις του βουλευτή Βαγγέλη Παπαχρήστου, ο οποίος είχε σχεδόν «κατασκηνώσει» στο Υπουργείο μέχρι να ληφθεί θετική απόφαση για το συγκεκριμένο ζήτημα , τόσο στη σημερινή όσο και στη προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου ήταν καθημερινές » πρόσθεσε ο κ. Υφυπουργός.Η αθόρυβη και συστηματική δουλειά , σε αντίθεση με τα πολλά και ανέξοδα λόγια , φέρνει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Το νέο νοσοκομείο έχει βαρύνουσα σημασία όχι μόνο από την άποψη παροχής υπηρεσιών υγείας αλλά και από την άποψη της δυναμικής που θα προσθέσει στην συνολική ανάπτυξη της Δυτικής Ακτής.


Τελικώς ποιος θα λογοδοτήσει σε όλους εμάς;


*στην κεφαλίδα της ανάρτησης ο όρος "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ" δεν έχει μειωτικό χαρακτήρα για την προσπάθεια που κάνουν ορισμένοι γιατροί της πόλης μας για παροχή υπηρεσιών υγείας αφιλοκερδώς. Τουναντίον θέλουμε να τονίσουμε αυτή ακριβώς την προσπάθεια ως την μόνη που έχει γίνει στον τομέα της υγείας στην περιοχή μας το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ερώτηση στη Βουλή για τις συγχωνεύσεις στα σχολεία μας της Πρέβεζας, της Φιλιππιάδας, του Μεσοποτάμου, του Γοργόμυλου και της Παναγιάς


Όπως μας ενημέρωσαν από τον ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πρέβεζας, σε συνέχεια της συνάντησης εκπροσώπων της ΕΛΜΕ Πρέβεζας, με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Α. Κατσανάκη, με εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πρέβεζας, ενημερώθηκαν τα σχετικά όργανα του κόμματος, οπότε και κατατέθηκε, με ημερομηνία 25 Μαΐου 2011, η παρακάτω σχετική Ερώτηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα και του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη προς την Υπουργό ΠΔΒΜ & Θ, κα Διαμαντοπούλου:
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ κ. ΥΠΟΥΡΓΟ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΑΘΗΝΑ  25-5-2011
Θέμα: Οι συγχωνεύσεις των εκπαιδευτικών μονάδων  στο Νομό Πρέβεζας
Η κυβέρνηση με τη συμμαχία των προθύμων, προωθεί την ακόμη πιο ταξική λειτουργία των σχολείων, την κατηγοριοποίησή τους, βάζοντας στην κορυφή τα «πρότυπα», για τους «αρίστους» και κάτω-κάτω τη μεγάλη μάζα των υποχρηματοδοτούμενων, ανοίγοντας απροκάλυπτα το χώρο στην ιδιωτική επιχειρηματικότητα.
Το ίδιο σχέδιο προωθείται και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με την κατάργηση της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας κλπ, όπου οι φοιτητές μετά την αποφοίτηση τους δεν θα έχουν ουσιαστικά ενιαίο πτυχίο αλλά πιστωτικές μονάδες γνώσης για να είναι έτσι εύκολα χειραγωγήσιμοι στην αγορά εργασίας.
Στόχος της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της παιδείας είναι πολυπληθή σχολεία, με Δ/ντές μάνατζερ, που δεν θα παρέχουν ολοκληρωμένη γνώση στους μαθητές, αλλά δεξιότητες.
Η  κυβέρνηση αρχίζει από τις συγχωνεύσεις για να εφαρμόσει την πολιτική της που δεν είναι άλλη από το ξήλωμα των κοινωνικών δικαιωμάτων της δωρεάν Παιδείας, όπως αντίστοιχα δρομολογείται η ίδια διαδικασία στην Υγεία, στην κοινωνική ασφάλιση  κλπ, με απώτερο στόχο την ιδιωτικοποίησή τους, σύμφωνα και με το πνεύμα του Μνημονίου.
Οι συγχωνεύσεις στο Νομό Πρέβεζας ανέρχονται στο 37% των υπαρχόντων σχολείων, κάτι που τοποθετεί το Νομό αρνητικό πρωταθλητή στην Ήπειρο και ίσως 2ο ή 3ο Πανελλαδικά.
Στους  Δήμους του πρώην Νομού Πρέβεζας οι συγχωνεύσεις άγγιξαν 9 από τα 24 σχολεία ΔΕ, ενάντια στην – ομόφωνα εκπεφρασμένη - γνώμη κι άποψη 15-μελών συμβουλίων μαθητών, Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, Συλλόγων Διδασκόντων, Γενικών Συνελεύσεων της ΕΛΜΕ Πρέβεζας, Δημοτικών Συμβουλίων και άλλων Τοπικών Φορέων.
Η ΕΛΜΕ κατηγορεί α) την Πρ/μένη β΄θμιας Εκπαίδευσης για υπερβάλλοντα ζήλο και μεθόδευση αναφορικά με τους αριθμούς των μαθητών και β) το Υπουργείο για εμπαιγμό, καθώς ενώ είχαν προφορική δέσμευση, ότι δε θα προχωρήσει συγχώνευση 2ου & 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας και 1ου και 2ου Φιλιππιάδας, τελικά τους κορόιδεψαν.
Ερωτάται η κ. Υπουργός
  1. Ποιες συγχωνεύσεις-καταργήσεις έχουν  προγραμματισθεί από  το Υπουργείο Παιδείας για το νομό Πρέβεζας;
  2. Με ποια κριτήρια  και μελέτες θα προβεί το Υπουργείο σ’ αυτές  τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις;
  3. Θα σεβαστείτε την ομόφωνα εκφρασμένη θέση  της τοπικής κοινωνίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας των σχολείων αυτών που αντιτίθενται στις σχεδιαζόμενες συγχωνεύσεις και καταργήσεις;
  4. Θα  υπάρξει  ουσιαστικός   διάλογος για τις  ανάγκες της Παιδείας λαμβάνοντας υπόψη  τα παιδαγωγικά κριτήρια και τις απόψεις των τοπικών φορέων;
ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ  ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ

ΠΡΕΒΕΖΑ:Δυναμική κινητοποίηση των κτηνοτρόφων για τη Δωδώνη


Με μια δυναμική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν σήμερα στην Πρέβεζα οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου έκαναν γνωστή προς κάθε κατεύθυνση την απόφασή τους να μην επιτρέψουν σε καμία περίπτωση την πώληση της Γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ».Μετά τις αντίστοιχες διαμαρτυρίες που πραγματοποιήθηκαν στα Ιωάννινα και στην Αρτα σειρά είχε η πόλη της Πρέβεζας.Οι παραγωγοί συναντήθηκαν λίγο μετά τις 10 το πρωί στον κόμβο της Νικόπολης και στην συνέχεια με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα κατευθύνθηκαν στην πόλη.Χτυπώντας δυνατά τις κόρνες τα οχήματα διέσχισαν την Λ.Ειρήνης και τον πεζόδρομο της παραλίας και κατέληξαν στην Αγροτική Τράπεζα την είσοδο της οποίας απέκλεισαν με αγροτικά μηχανήματα για δύο περίπου ώρες.Ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού ΠρέβεζαςΧρήστος Βαγγελής κατήγγειλε όλους όσοι μεθόδευσαν την πώληση της Γαλακτοβιομηχανίας ενώ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ΠρέβεζαςΛάζαρος Πιπιλίδης διάβασε το ψήφισμα συμπαράστασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Την υποστήριξη στους παραγωγούς εξέφρασαν πολλοί φορείς ενώ ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού ΣυνεταιρισμούΜιχάλης Τζίμας επεσήμανε ότι ο αγώνας που δίνουν είναι μακρύς και δύσκολος όμως με την συμπαράσταση όλων θα είναι νικηφόρος.«Σήμερα από την Πρέβεζα καλούμε την κυβέρνηση να πάρει την απόφασή της και να μας πει αν θέλει ή αν δεν θέλει κτηνοτροφία στην Ελλάδα» τόνισε ο κ. Τζίμας χαρακτηρίζοντας ως μονόδρομο για την ανάπτυξη την διατήρηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΔΩΔΩΝΗΣ. Οι παραγωγοί την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιήσουν αντίστοιχη κινητοποίηση στην Ηγουμενίτσα ενώ αύριο το απόγευμα θα συμμετάσχουν στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου θα συζητηθεί το θέμα της Γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ».
πηγή:http://epirusgate.blogspot.com/

ΝΕΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΖΗΡΟΥ!

   Είναι να τους θαυμάζεις!

Τα αυτοκίνητα του δήμου  Ζηρού   εναποθέτουν  σκουπίδια δίπλα  στο καινούργιο στάδιο  πάνω από τα Λύκεια  της Φιλιππιάδας και δίπλα από  το χώρο πού γίνεται  αποκατάσταση του παλιού ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΥ.
Δημιουργείται   ένας νέος σκουπιδότοπος εκεί όπου  οι πολίτες  τουδήμου  Ζηρού πλήρωσαν εκατομμύρια  για κατασκευή ενός καινούργιου αθλητικού χώρου και που  με οδηγία της ευρωπαικής ένωσης γίνεται αποκατάστασηστην παλιά χωματερή  του δήμου Φιλιππιάδας!
Α ς μας απαντήσουν οι υπεύθυνοι  αν είναι  ενήμεροι  για το έγκλημα που πάει να γίνει
στην πιο  ευαίσθητη περιοχή του δήμου Ζηρού  δίπλα στα σχολεία.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ!!!

ΕΡΧΕΤΑΙ ΞΑΝΑ Ο ΖΟΡΟ ΤΟΥ ΖΗΡΟΥ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,ΚΡΙΤΙΚΕΣ,ΙΝΤΡΙΚΕΣ..
ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ!!!