Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Υλοποιείται ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Πρέβεζα

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την υλοποίηση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) για την εξυπηρέτηση του νέου Δήμου Πρέβεζας, ενός έργου ουσιαστικής σημασίας για την περιοχή. Από την περιφέρεια Ηπείρου ανακοινώθηκε η διαδικασία για τη διατύπωση γραπτών απόψεων επί του περιεχομένου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε), η οποία θα ολοκληρωθεί σε ένα μήνα από σήμερα. (Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι ο Σύνδεσμος Διαχ/σης Στερ. Αποβλήτων 2ης Δ. Ε. Περιφέρειας Ηπείρου).
Να σημειωθεί ότι η κατασκευή και λειτουργία του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ) θα συμβάλλει στην ουσιαστική βελτίωση της καθαριότητας και στην ποιότητα ζωής των πολιτών. Προτεινόμενη θέση του σταθμού είναι στην κτηματική περιφέρεια του Τ.Δ. Μυρσίνης της Δημοτικής Ενότητας Ζαλόγγου και θα εξυπηρετεί τις δημοτικές ενότητες, Πρέβεζας, Ζαλόγγου και Λούρου.


Η μεταφορά των απορριμμάτων αυτή τη στιγμή από το διευρυμένο δήμο Πρέβεζας στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα και δαπανηρή. Η λειτουργία του σταθμού θα συμβάλλει στη μείωση των καυσίμων στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και των μέσων. Με τη δημιουργία του ΣΜΑ η Πρέβεζα αναμένεται να προχωρήσει ένα βήμα μπροστά, με οφέλη οικονομικά αλλά και περιβαλλοντικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου