Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Η ΝΟΔΕ Πρέβεζας για το Νοσοκομείο

Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε μέσω Δελτίου Τύπου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου την ένταξη του νέου νοσοκομείου Λευκάδας στο ΕΣΠΑ, παρ’ όλες τις καθημερινές διαβεβαιώσεις παραγόντων της κυβέρνησης για δημιουργία νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα. Μεγαλύτερη ωστόσο θλίψη προκαλεί στους πολίτες της Πρέβεζας ο τρόπος με τον οποίο μεθοδεύτηκε η εν λόγω απόφαση. Συγκεκριμένα:Είναι άξιο «θαυμασμού» πώς ο Υφυπουργός Υγείας κος Τιμοσίδης μιλά για το νοσοκομείο της Πρέβεζας τονίζοντας ότι «Η ανέγερση του νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα έχει απεμπλακεί από τη διαδικασία του ΣΔΙΤ, θα γίνει οριστικά σε οικόπεδο που θα παραχωρήσει ο Δήμος και θα είναι ένα καθαρά Δημόσιο Νοσοκομείο που θα παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες Υγείας» Μάλιστα η ίδια ανάρτηση αναφέρει πως ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κος Παπαχρήστος είχε κατασκηνώσει στο υπουργείο Υγείας και με πιέσεις του είχαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. (Epirusgate,Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010)
Επίσης, ο δήμαρχος Πρέβεζας κος Μπαίλης τον Ιανουάριο του 2011 διαβεβαιώνεται από τον Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μιχάλη  Τιμοσίδη με το  υπ. αριθμ.8/7-1-2011 έγγραφό του ότι στον γενικότερο  σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής  Αλληλεγγύης έχει  περιληφθεί και η ανέγερση νέου Δημόσιου Νοσοκομείου στον Δήμο μας το οποίο  θα καλύψει τις ανάγκες της Πρέβεζας αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Μάλιστα ο κος Υφυπουργός ζητάει από τον κο Μπαίλη στο ίδιο έγγραφο να προχωρήσει  στην  αναίρεση της διαδικασίας των  ΣΔΙΤ για το νοσοκομείο καθώς και να γίνει εκ νέου παραχώρηση από το Δημοτικό Συμβούλιο  του οικοπέδου  που ανήκει στον Δήμο (epirusonline 10 Ιανουαρίου 2011).

Στο Χάρτης της Υγείας για την Ήπειρο και το Ιόνιο που  παρουσίασαν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και ο πρόεδρος της επιτροπής σύνταξης της μελέτης αναδιάρθρωσης των νοσοκομείων, η οποία έχει επικρατήσει με την ονομασία «συγχωνεύσεις νοσοκομείων», Λυκούργος Λιαρόπουλος προτείνουν τη δημιουργία νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα ή στο Άκτιο το οποίο θα καλύπτει τον πληθυσμό της Πρέβεζας και της Λευκάδας για δευτεροβάθμια φροντίδα, ενώ το Νοσοκομείο της Λευκάδας μετατρέπεται σε κέντρο υγείας αστικού τύπου (Epirusgate, Δευτέρα 16 Μαΐου 2011 ).
Και φτάνουμε στις 26 Μαΐου 2011 όταν και με Δελτίο Τύπου η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου μας ενημερώνει για την ένταξη του νέου νοσοκομείου Λευκάδας στο ΕΣΠΑ.
Κύριοι σας θέτουμε προ των ευθυνών σας.
Είστε υπεύθυνοι και υπόλογοι απέναντι στους πολίτες της Πρέβεζας για την εξέλιξη αυτή και πολύ περισσότερο για τον τρόπο με τον οποίο αυτή μεθοδεύτηκε και  πραγματοποιήθηκε. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνουμε πώς ο Υπουργός Υγείας στην παρουσίαση του Νέου Χάρτη για την Υγεία στην Ήπειρο και το Ιόνιο τόνιζε την δημιουργία νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα και 10 μέρες μετά εντάσσεται στο ΕΣΠΑ η κατασκευή νέου νοσοκομείου στην Λευκάδα.
Καταγγέλλουμε τους αρμόδιους του Υπουργείου Υγείας για τον εμπαιγμό και την κοροϊδία απέναντι στους πολίτες της Πρέβεζας και ζητούμε να μάθουμε τις πραγματικές τους προθέσεις.
Καλούμε όλους τους φορείς της Πρέβεζας να καταγγείλουν με την σειρά τους την ακατανόητη αυτή στάση του Υπουργείου Υγείας. Το μόνο που επιθυμούμε είναι η ανέγερση νέου νοσοκομείου στην πόλη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου